Managed hosting door True

Waterschappen zien af van internetstemmen

 

De verkiezingen van de waterschappen, in november 2008, zullen definitief niet plaatsvinden via internet. De unie van waterschappen besloot daartoe na verschijning van een onderzoeksrapport waaruit bleek dat er mee gemanipuleerd kon worden.

De unie van waterschappen ziet definitief af van de inzet van internet bij de waterschapverkiezingen in november 2008. De instantie doet dat na de verschijning van een rapport van Fox-IT, die de veiligheid van internetstemmen toetste. Het adviesbedrijf toonde dat dat kwaadwillende op relatief eenvoudige wijze meerdere stemmen kunnen uitbrengen.

Vooruitlopend op de resultaten van het rapport had staatssecretaris Huizinga eind juni al aangegeven geen toestemming te geven voor deze stemwijze. Het rapport is door het ministerie van Verkeer en Waterstaat aan de waterschappen voorgelegd.

Onderzoek

De onderzoekers maakten korte metten met de internetstemvoorziening. "Er zijn pragmatische elementen in het systeem die aangegrepen kunnen worden voor manipulatie en misbruik, met name door ingewijden. Het systeem voor stemmen per internet kent mogelijk ook gevaarlijke manieren voor het manipuleren van verkiezingen, die in principe op grote schaal toepasbaar zijn en afwijken van die per verkiezingen per post."

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2681192). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×