Managed hosting door True

IBM mag weer opdrachten doen bij overheid VS

 

Handen schudden

IBM wordt niet langer meer uitgesloten van nieuwe opdrachten bij de Amerikaanse overheid. De ict-dienstverlener kreeg geen Amerikaanse overheidscontracten gedurende het onderzoek naar fouten bij de samenwerking tussen IBM en de Environmental Protection Agency.

IBM kan toch weer contracten toegewezen krijgen van de Amerikaanse overheid. Het bedrijf is dat overeengekomen met de Environmental Protection Agency (EPA). IBM was uitgesloten van nieuwe opdrachten bij Amerikaanse federale instanties, zolang er een onderzoek was naar mogelijke fouten bij de samenwerking tussen IBM en EPA.

Het onderzoek wordt ondertussen wel voorgezet. Verwacht wordt dat het ongeveer een jaar gaat duren.

Aanbesteding

De dienstverlener sleepte in 2006 de aanbesteding binnen van een grote vervangingsronde van ict-systemen bij EPA. Daarbij zou het computerconcern gebruik hebben gemaakt van vertrouwelijke informatie over het contract die het via EPA-medewerkers in handen kreeg. De aanbesteding vertegenwoordigde een waarde van 80 miljoen dollar. Het openbaar ministerie heeft IBM en enkele medewerkers van het bedrijf opgedragen tekst en uitleg over de zaak te geven.

Het bedrijf haalde in 2007 voor 1,3 miljard dollar aan opdrachten voor de Amerikaanse overheid binnen. Dat komt neer op ongeveer één procent van de jaaromzet.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2462296). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×