Managed hosting door True

ICTRegie benoemt vijf erkende innovatieplatfoms

 

ICTRegie geeft vijf innovatieplatforms het officiële predikaat 'een door ICTRegie erkend ICT Informatie Platform (IIP)'. Die erkenning moet de platforms extra financiële en organisatorische ondersteuning opleveren en zorgen voor gezamenlijke onderzoeksagenda's.

ICTRegie, nationaal regieorgaan voor onderzoek en innovatie in de ict, heeft vijf innovatieplatforms officieel benoemd. De erkende status moet zorgen voor gezamenlijke onderzoeksagenda's en financiële en organisatorische ondersteuning. Een ICT-Innovatie Platform (IIP) is een samenwerkingsverband van ict-wetenschappers, bedrijfsleven en eindgebruikers. Een IIP is gericht op een bepaald (economisch, maatschappelijk of technologisch) thema. Voor veel platforms geldt dat naast ict'ers ook mensen uit andere disciplines eraan deelnemen. Deelnemers aan het platform formuleren binnen zo'n thema gezamenlijk de belangrijkste onderzoeksvragen en stellen een strategische onderzoeksagenda op.

De eerste vijf officieel erkende IIP's zijn:

Create (creatieve industrie)
Dat platform heeft de ambitie als nationaal ecosysteem maatschappelijk en economisch onderzoek en innovatie te bevorderen rond content, creativiteit en ict. Thema's zijn onder meer: gaming, ambient intelligence, cultureel erfgoed en nieuwe media.

Health Support
Dit platform moet met gebruik van innovatieve ict-oplossingen een kwalitatief betere zorg mogelijk maken, die ondanks de toenemende vergrijzing voor iedereen toegankelijk en betaalbaar is.

Intelligente Communicatie
Het platform Intelligente Communicatie wil onderzoek, innovatie en ontwikkeling in Nederland op het gebied van innovatieve communicatieoplossingen ondersteunen.

Mobiliteit als ICT-systeem (MAIS)
MAIS is gericht op het bevorderen van innovatie en onderzoek naar ict en Mobiliteit door het verenigen van ict en mobiliteitsnetwerken en de realisatie van een open informatie architectuur voor de inwinning en gebruik van verkeersinformatie.

Veilig Verbonden
Dit IIP heeft als eerste doel onderzoek op het terrein van de ict beveiliging en privacy in Nederland te versterken, uit te bouwen en meer aan te laten sluiten bij vragen vanuit industrie, marktpartijen en eindgebruikers.

Een officieel erkend ict-innovatieplatform heeft recht op een vergoeding om zich te organiseren, bijeenkomsten te houden, een onderzoeksagenda te ontwikkelen en te publiceren. In de loop van 2008 verwacht ICTRegie meer aanvragen te ontvangen. Aanvragen worden getoetst aan de hand van criteria.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2347769). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×