Managed hosting door True

Kamer stelt vragen over elektronische aangifte

 

Belastingdienst

Het CDA vraagt opheldering van staatssecretaris De Jager (Financiën) over problemen met het insturen van de elektronische belastingaangifte. Sinds afgelopen vrijdag kunnen sommige belastingplichtigen hun aangifte niet versturen.

Sinds eind vorige week is het voor verschillende belastingplichtigen niet mogelijk hun ingevulde aangifte te versturen met hun inlogcode van het DigiD-systeem, waarmee computergebruikers zich bij overheidsinstellingen elektronisch legitimeren.

Het probleem doet zich voor bij computergebruikers die werken met het besturingssysteem Windows XP in combinatie met Internet Explorer 6.0 en bepaalde beveiligingsinstellingen. De fiscus werkt aan een oplossing en hoopt dat de documenten binnen een paar dagen weer verstuurd kunnen worden. Tot die tijd kan het aangifteprogramma van de Belastingdienst niet worden gedownload.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2334600). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Reacties

Er wordt hier gesteld dat ondertekenen met DigiD met Windows XP niet mogelijk is, maar ik werk op een Mac met OSX 10.4 en mij lukt het ook niet. Wanneer ik voor ondertekening op "Verder" druk klapt het belastingprogramma er uit.

Ik maak graag van de gelegenheid gebruik om te melden dat DigiD geen product is van de fiscus, maar van het ministerie van Binnenlandse Zaken.
ICT'ers binnen de ficus vinden het ook een rampproduct, maar ja politiek Den Haag beslist anders en dan heeft de fiscus het weer gedaan. Hoezo kamervragen? Volgens mij wat hyprocriet.

Als ik naar de website van digiD ga dan ga ik er ineens uit of mijn computer start zomaar ineens opnieuw op.

Wat kan hiervan de oorzaak toch zijn?
Ik heb windows XP nu kan ik geen belasting aangifte doen via mijn computer, weet u misschien wat ik hieraan kan doen?

Moet ik soms iets in mijn instellingen veranderen?
En hoe doe ik dat dan?

Vacatures bij Belastingdienst
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×