Managed hosting door True

Univé kiest opnieuw voor Atos als IT-partner

Univé heeft de overeenkomst met Atos voor de hosting van zijn it-infrastructuur met vijf jaar verlengd. Atos blijft verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en de beveiliging van de bedrijfskritische systemen van deze verzekeraar. Het it-concern werkt al sinds 2009 met Univé samen, toen het bedrijf nog onderdeel was van verzekeringscombinatie Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT).

In 2012 ging Univé op eigen kracht verder. Sindsdien houdt Atos de it-systemen van de verzekeraar 24/7 in de lucht vanuit zijn datacenters. Deze systemen vormen de ruggengraat van de processen van Univé en zorgen er ook voor dat de ‘voorkant’, zoals de website, polisadministratie en systemen om premies mee te berekenen, goed kunnen functioneren.

Atos beweert voor Univé aanzienlijke kostenverlagingen te kunnen realiseren, deels op basis van offshoring en near shoring. Daarnaast neemt de verzekeraar diensten af op basis van daadwerkelijk gebruik en kan zij deze op- en afschalen als de behoefte aan capaciteit groeit of afneemt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5845843). © Jaarbeurs IT Media.
?

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Joost Heideman, bestuursvoorzitter van Univé (links) en Peter ’t Jong, algemeen directeur Atos Benelux & Scandinavië (rechts) na de contractondertekening.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×