Managed hosting door True

Centric betaalt ex-werknemers drie ton

 

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

Ict-dienstverlener Centric heeft de claim op achterstallig loon van vijf ex-werknemers afgekocht voor een bedrag van drie ton. Dat bevestigt één van de betrokkenen. Aanvankelijk eisten de vijf een bedrag van 850.000 euro. Om hun eis kracht bij te zetten lieten de ex-werknemers hun vroegere werkgever, Centric Information Engineering, failliet verklaren. Op aandringen curator Peter van Riessen hebben de strijdende partijen een schikking getroffen.

Met een betaling van zo’n 300.000 euro koopt ict-dienstverlener Centric een slepend conflict met vijf ex-werknemers af. De vijf vroegen op 7 november 2007 het faillissement aan van Centric-dochter Centric Information Engineering. Eerder stelde de kantonrechter in Utrecht hen in het gelijk in een procedure tegen Centric over achterstallig loon.

Volgens curator Peter van Riessen is met de overeenstemming tussen Centric en de vijf ex-werknemers de belangrijkste reden voor het faillissement weggevallen. In een brief aan Van Riessen bevestigt de advocaat van de vijf dat zij hun vordering intrekken. Wat rest zijn twee losse eindjes. Het gaat om een medewerker die schadevergoeding eist voor rsi-klachten. En een fysiotherapeut eist betaling voor het afblazen van een contract voor fysiotherapie en coaching van medewerkers op de werkplek.

Opheffen

De curator heeft voorgesteld deze claims over te dragen aan Centric Groep. Dat maakt de weg vrij het faillissement van de Centric-dochter op te heffen. De curator wacht het antwoord van de ex-medewerker en de fysiotherapeut af.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2823207). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures bij Centric
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×