Managed hosting door True

IBM boekt meer winst ondanks kredietcrisis

 

IBM heeft geen last van de kredietcrisis. Het bedrijf, dat veel klanten heeft in de financiële sector, boekt twintig procent meer winst. Dat blijkt uit voorlopige kwartaalcijfers.

IBM heeft over het derde kwartaal de nettowinst met twintig procent zien stijgen tot 2,8 miljard dollar. Dat blijkt uit voorlopige cijfers. De omzet nam met vijf procent toe tot 25,3 miljard dollar.

De kwartaalwinst is hoger dan analisten hadden verwacht, de omzet viel licht tegen. De hardwareleverancier en dienstverlener handhaaft zijn verwachtingen voor het hele boekjaar. Het bedrijf denkt dat het aandeel met 22 procent zal stijgen ten opzichte van een jaar eerder.

Financiële sector

Analisten verwachtten aanvankelijk dat IBM zijn cijfers naar beneden zou bijstellen ,omdat het bedrijf veel klanten heeft in de financiële sector. Later deze maand geeft het bedrijf meer inzicht in zijn boekhouding.

Ondanks de wereldwijde kredietcrisis maakte de Duitse Postbank begin oktober nog bekend drie nieuwe IBM System z10-mainframes te gaan installeren. Met de betere prestaties van deze mainframes wil de bank zijn datacenteroperaties efficiënter uitvoeren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2732970). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×