Managed hosting door True

KvK besteedt 20 miljoen aan softwareontwikkeling

 

De Kamer van Koophandel besteedt voor maximaal twintig miljoen euro uit van softwareontwikkeling. Het is nog niet bekend hoe de opdrachten worden verdeeld onder de voorkeurleveranciers Atos Origin, Capgemini en Ordina.

De Kamer van Koophandel (KvK) besteedt maximaal twintig miljoen euro aan de ontwikkeling van software. Dat is het maximale bedrag dat de handelsinstelling zal uitgeven aan de uitbesteding. Het is nog onbekend hoe de opdrachten en budgetten verdeeld worden onder Atos Origin, Capgemini en Ordina. De drie bedrijven zijn aangewezen als voorkeurleverancier en zullen per opdracht bieden voor de meest gunstige offerte. Maar het is dus nog onduidelijk welk deel van de koek ze zullen krijgen.

Voor de komende vier jaar staat een omvangrijke en complexe transformatie van applicaties, systemen en infrastructuur bij de Kamer van Koophandel gepland. De landelijke organisatie van alle Kamers van Koophandel in Nederland gaat alle bestaande ict-toepassingen vervangen. Het gaat onder andere om een nieuw handelsregister en de implementatie van standaardpakketten. Personeel wordt ingehuurd op basis van detachering.

Regie

De Kamer van Koophandel wil bij de uitbesteding vanuit een regierol software ontwikkelen. Daarbij wordt het routinewerk uitbesteed aan de drie partijen en houdt de handelsinstelling de coördinatie in eigen hand. Die centrale rol moet ertoe leiden dat alle noodzakelijke kennis van de ict-ontwikkelingen op één plaats in de organisatie is verzameld.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2730504). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Dan kunnen ze gelijk de z.g. "Starters kit" aanpassen.
Die is gek genoeg alleen voor Windows geschikt.
Linux en Apple gebruikers mogen waarschijnlijk geen bedrijf starten. :-/

Misschien baseren op een internet browser zoals firefox of op andere STANDAARDEN.

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×