Managed hosting door True

Infosys koopt Brits adviesbureau Axon

 

De Indiase dienstverlener Infosys Technologies heeft voor 510 miljoen euro het Britse adviesbureau Axon overgenomen. Het gaat om de grootste buitenlandse overname van een Indiaas bedrijf tot nu toe. Axon is gespecialiseerd in advisering op het gebied van SAP-implementaties.

De Indiase dienstverlener Infosys neemt het Britse adviesbureau Axon Group over. Met de overname van de SAP-specialist is een bedrag gemoeid van 510 miljoen euro. Dat is de grootste buitenlandse overname van een Indiaas bedrijf tot nu toe.

Door de overname verdubbelt Infosys het marktaandeel  in een van de snelst groeiende onderdelen van de uitbestedingmarkt. De Indiërs krijgen ook een betere dekking in verschillende geografische markten. Het Indiase bedrijf is vooral actief in de Verenigde Staten. De Britten hebben vooral klanten in Europa en Azië.

Imago

Indiase dienstverleners willen af van het imago dat ze alleen goedkope arbeidskrachten leveren voor de uitbesteding van ict-beheer en softwareontwikkeling. Ze richten zich steeds meer op overnames van westerse bedrijven die bijvoorbeeld ook adviesdiensten leveren. In 2007 nam de derde grootste Indiase dienstverlener Wipro het Amerikaanse Infocrossing over voor een bedrag van bijna 400 miljoen euro.

Infosys boekte vorig jaar een omzet van 2,8 miljard euro. Axon behaalde een omzet van 256 miljoen euro. De overname wordt waarschijnlijk in november afgerond.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2684942). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×