Managed hosting door True

Logica verhoogt omzetverwachting 2008

 

Logica stelt de omzetverwachtingen voor 2008 naar boven bij na de bekendmaking van halfjaarcijfers. Het bedrijf zag de omzet stijgen met 16 procent. Het aangepaste operationeel resultaat komt uit op 149 miljoen euro. Dat is meer dan de 145 miljoen die analisten hadden verwacht.

De Brits-Nederlandse ict-dienstverlener Logica stelt ondanks de onzekere economische situatie de omzetverwachtingen voor 2008 naar boven bij. Dat meldde de bedrijfsleiding bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers. Logica ziet de omzet uitkomen op bijna 2,2 miljard euro. Dat is een stijging van 16 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Over het hele jaar verwacht het bedrijf een omzetgroei van vier procent. Dat is een procent meer dan de aanvankelijk verwachte groei.

Toch heeft de economische situatie invloed op de cijfers. Logica ziet de bestedingen in Financial Services en bedrijfsonderdelen gerelateerd aan consumentenbestedingen afnemen.
Volgens de bedrijfstop bleef de markt in algemene zin positief in het eerste halfjaar. Het aangepast operationeel resultaat kwam uit op 149 miljoen euro. Dat is meer dan de door analisten voorspelde 145 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2674337). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.