Managed hosting door True

Sara Lee verlengt uitbestedingcontract met HP

 

Levensmiddelenfabrikant Sara Lee en HP hebben hun overeenkomst over de uitbesteding van de ict-infrastructuur met zeven jaar verlengd. De uitbesteding van het ict-beheer is uitgebreid van 10 naar 35 landen. HP krijgt ook een deel van de datacenters in handen.

Levensmiddelenfabrikant Sara Lee en hardwarefabrikant en ict-dienstverlener HP hebben hun uitbestedingovereenkomst voor de ict-infrasructuur van Sara Lee met 7 jaar verlengd. Het aantal landen waar HP de ict beheert is gestegen van 10 naar 35. Onder andere Spanje en Portugal zijn aan het lijstje toegevoegd.

Sara Lee, onder andere leverancier van Douwe Egberts-koffie, heeft een deel van de datacenters uitbesteed aan HP. Het bedrijf wil niet prijsgeven om hoeveel datacenters het precies gaat. Ook werkplekbeheer en de supportdesk zijn uitbesteedt aan HP. Het gaat om opdrachten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika Latijns-Amerika en Azië.

Door het ict-beheer onder te brengen bij HP hoopt Sara Lee kosten te besparen en groeidoelstellingen te halen. Ict speelt een belangrijke rol in de dagelijkse bedrijfsprocessen van Sara Lee.

In 2000 sloten HP en Sara Lee hun eerste uitbestedingovereenkomst. Bij de levensmiddelenleverancier werken 52.000 mensen. In 2007 boekte het bedrijf een omzet van twaalf miljard euro.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2531090). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×