Managed hosting door True

Projectmanager: snel ingrijpen bij misverstanden

Thilak Kumar is projectmanager bij het van oorsprong Indiase bedrijf TVS Infotech. Sinds twee jaar heeft het bedrijf dat softwareoplossingen ontwikkelt ook een vestiging in Nederland. Kumar houdt de communicatieprocessen tussen Nederland en India in de gaten.

Wat doet TVS Infotech?
"We maken softwareoplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven die met Microsoft- of Javaplatforms werken. Ik werk nu bijvoorbeeld voor een farmaceutisch bedrijf dat een systeem nodig heeft om de betalingen tussen apotheken en verzekeringen af te handelen. Ook maken we SharePoint-oplossingen zodat bedrijven documenten kunnen delen en bouwen we gatewayproducten voor webshops."

Je bent hier om Nederlandse bedrijven te helpen. Wat doe je?
"Ik zorg ervoor dat de communicatie tussen Nederlandse klanten en de softwareontwikkelaars in India soepel verloopt. Ik houd in de gaten wat de klant wil en geef dat door aan mijn Indiase collega's."

Helpt dat dan?
"Ja. Doordat ik altijd in de buurt ben, kan ik snel ingrijpen als er iets mis dreigt te gaan. Dat is handig, want mede door het cultuurverschil kunnen er misverstanden ontstaan. Zéker wanneer alles via e-mail of telefoon besproken moet worden. Dat hoeft nu niet meer. Ik kan nu persoonlijk suggesties doen of oplossingen aandragen."

Wat zijn dat dan voor cultuurverschillen?
"Nederlanders zijn recht door zee en Indiase werknemers zijn behoudender. Dat kan verwarringen veroorzaken. Bovendien blijft er, hoewel er veel Engels gesproken wordt, een taalbarrière."

Wat doe je nog meer om de verschillen te overbruggen?
"Onze Nederlandse klanten komen soms kijken bij onze bouwers in India. Dan weten ze tenminste wie er voor ze aan het werk gaat. We geven ze een rondleiding en ze mogen vragen stellen. Het feit dat duizenden kilometers verderop iemand voor jou aan het werk is, blijft anders erg abstract."

Je bent hier nog niet lang. Dat is vast wennen.
"Inderdaad. Ik ben hier sinds vijf maanden en merk dat veel dingen anders zijn. Maar ik zie de verschillen als een uitdaging. Nu spreek ik nog veel Engels, maar binnenkort wil ik Nederlandse les gaan nemen."

Waarom heeft TVS Infotech eigenlijk voor Nederland gekozen?
"Nederland ligt centraal in Europa, dat is handig. Bovendien zijn hier veel mogelijkheden om zaken te doen en is de economie goed."

Wat gaan jullie nog meer doen?
"TVS Infotech is bezig met uitbreiding. De komende jaren willen we ons ook richten op Duitsland en Frankrijk."

De projectmanager

Een projectmanager is verantwoordelijk voor het succesvol realiseren van een project. Hij realiseert het coördineren van en/of aansturen van projectmedewerkers. Vaak moet binnen een vastgestelde periode een resultaat behaald worden.

Benodigde competenties:

  • Managementvaardigheden hebben
  • systematisch kunnen werken
  • resultaatgericht zijn
  • deskundigheid
  • stressbestendig zijn
  • inzicht hebben in belangen van alle betrokkenen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.