Managed hosting door True

Qurius bouwt ontwikkelingscentrum in Tsjechië

Qurius gaat software ontwikkelen in Tsjechië. Het bedrijf bouwt daartoe een ontwikkelingscentrum in het land. Gebrek aan personeel en kostenbesparing zijn de belangrijkste redenen.

Ict-dienstverlener Qurius bouwt aan een ontwikkelingscentrum in Tsjechië. Het gebrek aan personeel en kostenbesparing zijn de belangrijkste redenen om de ontwikkeling van software ook in Tsjechië te laten plaatsvinden. "Door de ontwikkeling in Tsjechië te laten plaatsvinden sla je twee vliegen in één klap. De kosten van een centrum in Tsjechië zijn aantrekkelijk en je hebt toegang tot mensen."

Aziatische landen lagen te ver weg. Fred Hermans, ceo van Qurius: "We wilden dichter bij huis zitten dan het Verre Oosten. We hebben daarom naar locaties in Oost-Europa gekeken. Dit had onder andere te maken met tijdzones en de bereikbaarheid van het centrum." De keuze viel op Tsjechië omdat het bedrijf daar al contacten heeft. "Bovendien is er een betrouwbaar bedrijfsklimaat, zijn er goede mensen die goed Engels spreken", zegt Hermans tegen Computable.

Tientallen werknemers

De werkzaamheden in centrum zullen zich in eerste instantie toespitsen op Microsoft Dynamics en mogelijk worden uitgebreid met Microsoft.Net ontwikkelactiviteiten. Het centrum moet halverwege dit jaar in gebruik worden genomen. Hermans kan nog niet precies vertellen hoe groot het centrum wordt. "Dat hangt af van de vraag. Er komen Tsjechische mensen te werken onder begeleiding van Nederlandse managers. De bedoeling is dat er geen vijf tot zes mensen komen te werken, want dan zouden we er geen manager op hoeven te zetten. We denken aan enkele tientallen werknemers."

Qurius liet vorig jaar al doorschemeren dat het ontwikkelactiviteiten in Tsjechië wilde laten plaatsvinden. Het bedrijf gaf toen aan het Tsjechische CDL over te willen nemen. Qurius zag CDL als een interessante offshore-kandidaat voor ontwikkelwerk. De overname ging echter niet door. Beide partijen kwamen er qua commerciële afspraken toch niet uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.