Managed hosting door True

LogicaCMG-topman McKenna stapt op

 

Jim McKenna, operationeel directeur bij LogicaCMG, verlaat het bedrijf in de tweede helft van 2008. Hij werkte er veertien jaar en gaat zich toeleggen op andere functies elders.

Chief operating officer (coo) bij het Brits-Nederlandse automatiseringsbedrijf LogicaCMG Jim McKenna legt in de tweede helft van dit jaar zijn functie neer. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.

McKenna is werkzaam bij de automatiseerder sinds 1993. Vanaf 1998 zit hij in de directie. Hij was nauw betrokken bij de herstructurering van het bedrijf, dat groeide van drieduizend werknemers in 1993 tot de 39.000 van nu. Naast zijn topfunctie bij LogicaCMG heeft McKenna een bestuursfunctie bij de University of East London en bij twee andere instellingen. McKenna wordt binnenkort voorzitter van de Britse zakelijke telecomaanbieder Azzurri Communications en een goed doel.

Wisselingen

Het afgelopen jaar waren er veel wisselingen in de top van LogicaCMG. Eind mei ging bestuursvoorzitter Martin Read vervroegd met pensioen na tegenvallende resultaten bij de Britse tak van het bedrijf. In juli werd het Franse bestuurslid Didier Herrmann weggestuurd. Bovendien ging de Nederlandse president-commissaris Cor Stutterheim per 1 november met pensioen. Het bedrijf wordt momenteel geleid door ceo Andy Green, die Read officieel per 1 januari 2008 opvolgde. McKenna had Reads functie tussen mei en januari tijdelijk bekleed.
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2326409). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×