Managed hosting door True

IT-afdeling Vivat opgeleid tot data expert

 

Big data

Elf medewerkers van de Nederlandse verzekeraar Vivat starten met de data-expert opleiding aan de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) in Den Bosch. Hiermee wil de verzekeraar beter kunnen inspelen op de klant en beter risico’s kunnen inschatten en voorspellende analyses kunnen maken.

Bart Rentenaar, it-manager data bij Vivat: ‘Het belang van data- en informatieanalyse neemt in de huidige maatschappij steeds meer toe en zal ook binnen Vivat een grotere rol gaan spelen. De beschikbare data kunnen we nog beter gebruiken voor vele toepassingen in onze dagelijkse werkzaamheden. De centrale vraag is: welke informatie zit in de beschikbare data en hoe kunnen we de klant hier nog beter mee bedienen? Onderwerpen die aan bod komen zijn fraudedetectie, (klant-)risicomodellen, analyses van het klantsentiment, prijsstrategieën, retentiemodellen en analyses voor nieuwe producten en diensten. Belangrijke onderdelen van de opleiding zijn daarnaast het ethische aspect en de privacywaarborging van klanten.’

Jheronimus Academy of Data Science (JADS) is een samenwerking tussen de Provincie Noord-Brabant, de gemeente 's-Hertogenbosch, Universiteit van Tilburg en de Technische Universiteit Eindhoven. De opleiding biedt verschillende bachelor- en masterprogramma’s aan op het gebied van data science.

Vivat Verzekeringen is vanaf 1 juli 2014 de nieuwe naam van Reaal, de verzekeringstak van bankconcern SNS Reaal. Op 26 juli 2015 werd het verzekeringsconcern verkocht aan de Chinese verzekeraar Anbang. Onder de Vivat-vlag vallen de dochterondernemingen Zwitserleven, Zelf, Route Mobiel, Reaal, Proteq, Proteq Dier & Zorg en Actiam.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5933404). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×