Managed hosting door True

ICT-bijbaan belangrijker dan studievertraging

Extra geld, ervaring en kennis. Studenten die opgeleid worden tot ict-professional, zien een bijbaan in de ict wel zitten. Ook al betekent dat studievertraging.

Bijna de helft van de ict-studenten die denken studievertraging op te lopen doordat zij een bijbaan in de ict hebben, nemen die extra tijd op de koop toe. Dat blijkt uit onderzoek van Gong.nl.

Ongeveer een kwart van de studenten denkt dat een bijbaan een kleine studievertraging veroorzaakt. Voor 24% van de studenten veroorzaakt ict-werk een studievertraging van een half jaar tot een jaar. De overige 51% van de ict-studenten denkt gemiddeld even lang over de studie te doen als studenten die geen bijbaan hebben.

Volgens Gong.nl, dat het onderzoek deed in samenwerking met El Niño-ICT, zouden de meeste ict-studenten een passende bijbaan willen. Iets minder dan een kwart van de studenten die een ict-opleiding volgen zou daadwerkelijk zo'n baan hebben, doordat het moeilijk is een studentenbaan in de ict te vinden.

De meeste studenten willen met hun ict-baantje hun cv aantrekkelijker maken. Geld verdienen en een netwerk opbouwen staan op de tweede en derde plaats van redenen naast de studie een ict-functie te vervullen.

Studentenuitzendbureau Gong.nl ondervroeg 254 personen.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.