Managed hosting door True

Loket MBO-ICT is Europese best practice

 

Loket MBO-ICT

Loket MBO-ICT is door een onderzoeksbureau van de Europese Commissie als een goed voorbeeld bestempeld voor de bevordering van ict-competenties. Het is het enige Nederlandse initiatief dat tot zo'n good practice is verkozen.

Loket MBO-ICT is een van de beste Europese voorbeelden van samenwerking voor de bevordering van ict-competenties. Dat blijkt uit de studie ‘Benchmarking Policies on Multi-Stakeholder Partnerships for e-skills in Europe', dat is opgesteld voor de Europese Commissie.

Het onderzoeksbureau Empirica onderzocht een groot aantal initiatieven die tot doel hebben de e-skills van de Europese beroepsbevolking te vergroten. De onderzoekers noemen Loket MBO-ICT een goed voorbeeld van leveranciersonafhankelijke partnerschap. Het initiatief is het enige Nederlandse dat tot good practice werd verkozen door de Europese onderzoekers.

Loket MBO-ICT heeft als doel het onderwijs en bedrijfsleven nauw op elkaar aan te sluiten. Dat doen ze door de arbeidsmarkt te bestuderen, kwalificatiebeschrijvingen en exameneisen te formuleren en stageleerbedrijven te certificeren.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2339539). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×