Managed hosting door True

Orange geeft Wallonië 4G met microgolven

 

Sinds december 2016 heeft telecomoperator Orange ruim dertien miljoen euro geïnvesteerd om de toegang tot 4G en mobiel internet in Wallonië te verbeteren. Het bedrijf kan nu 99,7 procent van de Belgische bevolking 4G aanbieden, onder meer via microgolfschotels.

In 2016 sloten de Waalse overheid en de drie mobiele operatoren een akkoord van 3 jaar om de dekking op het Waalse grondgebied te verbeteren. Het Waalse Gewest verbond zich ertoe om een ‘mastbelasting’, geheven door gemeenten en provincies, te ontmoedigen en schiep een juridisch kader om de installatie van infrastructuur te bevorderen. In ruil stemden de mobiele operatoren ermee in om in drie jaar zo’n 60 miljoen euro te investeren, bovenop de reeds geplande investering voor Wallonië.

Eind februari 2018 voerde Orange bijvoorbeeld een 4G-upgrade door op zijn bestaande site in Vresse-sur-Semois. Zo kregen de dorpjes Membre en Bohan, allebei gelegen in de westelijke Semoisvallei in Vresse, een volledige 4G-dekking. Er werd een microgolfoplossing gebruikt om het unieke landschap te dekken en de inwoners te bereiken. Orange installeerde twee microgolfschotels rug aan rug op een nieuw opgetrokken mast tussen Vresse-sur-Semois, Membre en Bohan. Dankzij dit systeem kunnen de microgolven een sprongetje maken over de heuvels en dat zonder stroomaansluiting.

De outdoor-dekking in Vresse-sur-Semois tikt nu af op 96 % (tegenover 38 % in 2016) en de 4G-dekking binnenshuis steeg naar 57 %. Vóór de ingreep bedroeg de dekking in huis amper 15 %.  

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6383083). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Reacties

En zou dit ook voor Nederland niet een heel goed idee zijn?
Die rare Belgen hebben dus beter bereik dan wij superieure Hollanders.
Bizar!

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.