Managed hosting door True

Nokia test 5G-technologie in Hamburg

 

5G

Nokia, Deutsche Telekom en de Hamburgse havenautoriteiten zijn een gezamenlijke test begonnen rond 5G-technologie. Bedoeling is om te kijken hoe zaken als 'network slicing', IoT, sensortechnologie en virtual reality (vr) zich gedragen in realistische omstandigheden.

De tests worden uitgevoerd in een industrieel stuk van de haven van Hamburg. Voor de connectiviteit werd er een antenne geplaatst op een Hamburgse tv-mast van 150 meter hoog. Alles samen is het testgebied zo’n achtduizend hectaren groot. Waarom voor de haven werd gekozen laat zich snel uitleggen: dit soort omgevingen vragen een netwerk dat zowel uiterst betrouwbaar als zeer veilig moet zijn, klinkt het in een persbericht van Nokia. Tegelijk moeten er ook heel wat verschillende diensten en applicaties getest worden.

In Hamburg gaat het om onder meer network slicing (waarbij binnen het 5G-netwerk verschillende virtuele netwerken opgezet worden elk toegespitst op specifieke noden en activiteiten), het beheer van verkeerslichten, dataverwerking van mobiele sensoren, onder meer voor het opmeten van omgevingsfactoren, en virtual reality (vr), voor bijvoorbeeld het monitoren van kritieke infrastructuur als sluizen.

De test zal twee jaar duren en moet de huidige concepten rond de 5G-architectuur mee omzetten in praktische modellen. Er komt ook een tweede testsite in het Italiaanse Turijn, waar gefocust wordt op multimedia-toepassingen. Het hele project wordt mee gefinancierd met EU-geld. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6294491). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Mobility

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×