Managed hosting door True

Videostreamer Bamtech steekt over naar Europa

Amerikaans bedrijf regelt datacentervoorzieningen bij Interxion

 

videostreaming

Bamtech Media, een Amerikaanse aanbieder van internet-videostreamingdiensten, steekt de Atlantische Oceaan over en heeft zijn Europees hoofdkantoor geopend in Amsterdam-Noord. Afgelopen zomer nam amusementsgigant Disney nog een meerderheidsbelang in het bedrijf. Bamtech verwacht ook in Europa te kunnen profiteren van de groeiende vraag naar video on demand en digitale televisie. Het werkt samen met datacenteraanbieder Interxion.

Bamtech Media komt naar Nederland vanwege de goede connectiviteitspositie in Europa. Het bedrijf huisvest zijn technische infrastructuur in de datacenters van Interxion in Amsterdam en houdt kantoor aan de Meeuwenlaan. Daar bevindt zich het zogenaamde transmission operation center van Bamtech (van waaruit de videocontent-distributie wordt gecoördineerd).

Bamtech is in 2015 verzelfstandigd als spin-off van MLB Advanced Media, de digitale media-tak van de Major League Baseball. Het bedrijf uit New York levert in de Verenigde Staten internet streamingdiensten aan omroepen, tv-netwerken, mediabedrijven en sportorganisaties, waaronder HBO Now, National Hockey League, Mayor League Baseball, WWE Network, Riot Games/League of Legends en Ice Network.

Het Disney-concern investeerde al eens één miljard in het bedrijf, en besloot vanwege de groeiende vraag naar videostreamingdiensten Bamtech vorig jaar zomer over te nemen voor 1,58 miljard dollar. Het bedrijf wordt geleid door Michael Paull, voormalig topman bij Amazon. 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6282143). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures Mobility

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×