Managed hosting door True

Abax neemt Deense Fleetfinder over

 

samenwerking

Telematicaspecialist Abax uit Noorwegen kondigt aan dat het het Deense Fleefinder heeft overgenomen. Hiermee verdubbelt Abax het aantal abonnementen in Denemarken en neemt het de leidende positie in die markt in handen.

Abax is een Deense leverancier van elektronische logboeken voor commerciële voertuigen. Het bedrijf is deze zomer zelf in handen gekomen van Investcorp, een investeerder uit Bahrein die er 189 miljoen euro voor betaalde.  

De overname van Fleetfinder voegt ongeveer zevenduizend abonnementen toe aan de bestaande portefeuille van Abax, dat dan in totaal uit 220.000 voertuigen zal bestaan. Daarmee wordt het marktleider in Denemarken. Fleetfinder-ceo Morten Callessen blijft binnen Abax werkzaam.

‘De overname van Fleetfinder is voor Abax  een belangrijke strategische beslissing, die onze marktpositie in Scandinavië verder zal versterken. We zien een snelle consolidatie van de Europese markt en ABAX zal zich ook in 2018 blijven melden in de voorhoede van deze ontwikkeling’, zegt Abax-ceo Petter Quinsgaard.

Voor Abax is dit de achtste overname sinds 2014 en de eerste overname sinds de overname door Investcorp. Abax maakt geen verdere financiële details over de acquisitie bekend.

Abax is gespecialiseerd in de ontwikkeling van telematica-oplossingen voor zakelijke- en privévoertuigen. Daarnaast biedt het bedrijf producten voor vloot- en materieelbeheer. Abax heeft 320 medewerkers, verspreid over kantoren in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland (Halfweg) en China. De omzet van Abax, met het hoofdkantoor in het Noorse Larvik, groeide in 2016 met 32 procent tot ruim vijftig miljoen euro. Het bedrijf zegt zo'n 25.000 klanten te bedienen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6268650). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×