Managed hosting door True

HTC denkt na over verkoop vr-tak Vive

Dit artikel delen:
Virtual reality

Vr-bril Vive van HTC

De kwakkelende techfabrikant HTC overweegt om zijn vr-tak Vive te verkopen. Dat vertellen bronnen bekend met de plannen aan Bloomberg. Er wordt ook gekeken of Vive een zelfstandig bedrijf kan worden, dat deels in handen is van HTC. De onderneming zou onder andere met Google in gesprek zijn over de mogelijke toekomst van Vive.

Vorig jaar bracht het bedrijf zijn virtual reality-headset Vive al onder in een zelfstandige organisatie
Een volledige verkoop van moederbedrijf HTC is volgens de bronnen moeilijk, omdat er weinig grote partijen zijn waar de smartphonemaker goed op aansluit. Er wordt daarom vooral over Vive gesproken.

HTC zag de afgelopen jaren zijn marktwaarde verdampen tot 1,8 miljard dollar. Dat was vijf jaar eerder nog het viervoudige van dat bedrag. Het marktaandeel van HTC op de smartphonemarkt is momenteel minder dan 2 procent.

Beursdebacle

Het nieuws volgde toen bekend werd dat het aandeel van HTC flink daalde, nadat het bedrijf medio augustus tegenvallende kwartaalcijfers publiceerde. De Taiwanese smartphonefabrikant zag zijn aandeel met ruim 9 procent in waarde zakken.

Uit de kwartaalcijfers bleek dat HTC in het afgelopen kwartaal 16,1 miljard Taiwanese dollar (449 miljoen euro) omzet heeft gedraaid. In hetzelfde kwartaal een jaar eerder lag de omzet nog op 18,9 miljard Taiwanese dollar. De smartphoneproducent benadrukt dat de omzet vergeleken met een kwartaal eerder is gestegen met 11 procent. Dat komt volgens de fabrikant door het verschijnen van de nieuwe HTC U11.

Het bedrijf maakte wel minder verlies. In het afgelopen kwartaal werd een operationeel verlies van 2,2 miljard Taiwanese dollar (61 miljoen euro) gerapporteerd, dat was in 2016 nog 4,2 miljard Taiwanese dollar.


Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.