Managed hosting door True

Nokia en Deutsche Telekom testen nieuw XG-Fast

 

Met een laboratioriumproef hebben Nokia en Deutsche Telekom aangetoond hoe de nieuwe technologie XG-Fast door serviceproviders kan worden toegepast voor het leveren van hoogwaardige internetdiensten via het bestaande kopernetwerk. De laboratoriumtest werd eind 2015 uitgevoerd door Alcatel-Lucent, een dochtermaatschappij van Nokia.

XG-Fast gebruikt een combinatie van glasvezel en het laatste deel van het bestaande kopernetwerk.  De technologie is een uitbreiding van de gecommercialiseerde G.fast-technologie van Nokia.

Bij de test met XG-Fast, die werd uitgevoerd in het kabellaboratorium van Deutsche Telekom, werden datadoorvoersnelheden van meer dan 10 gigabit-per-seconde (Gbps) genoteerd. Dat is ongeveer 200 keer sneller dan de huidige gemiddelde, residentiële breedbandverbinding. Door de technologie kunnen klanten die niet rechtstreeks op glasvezel zijn aangesloten en voor het laatste gedeelte afhankelijk zijn van een koperverbinding, toch gebruik maken van glasvezelsnelheden.

Beeld van toekomstige mogelijkheden

Het netwerk van Deutsche Telekom - dat gebruik maakt van VDSL2 Vectoring en ook van de FTTH-technologie (fiber-to-the-home) - biedt de klanten momenteel toegangssnelheden tot 100 megabit-per-seconde (Mbps). CTO Bruno Jacobfeuerborn van Deutsche Telekom: ‘Door aan deze demonstratie te werken kunnen we een beeld vormen van de toekomstige mogelijkheden van XG-Fastvoor het optimaliseren van bestaande middelen. Dit brengt ons tot een andere technologieoptie waarmee we onze klanten snel en goedkoop een hogesnelheidsverbinding kunnen bieden en tegelijkertijd onze glasvezelinfrastructuur dichter bij die klanten kunnen brengen.’

De technologie bevindt zich nog in het stadium van de laboratoriumproeven. Eind 2015 voerde BT laboratioriumproeven uit met XG-Fast, samen met Alcatel-Lucent. Toen werden snelheden behaald van 5Gbps.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/5699977). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×