Managed hosting door True

Ziggo rondt overname Detron-dochters af

 

De beursgenoteerde netwerkdienstverlener Ziggo in Utrecht heeft de overname van het telecombedrijf Esprit Telecom in Almere en Zoranet in Zwolle afgerond. Half maart verkocht Detron ICT & Telecom Groep voor achttien miljoen euro zijn twee dochters aan Ziggo. De autoriteit Consument en Markt (voorheen Nederlandse Mededingingsautoriteit) heeft geen bezwaar aangetekend tegen de overname.

De voormalige Detron dochters Esprit Telecom en Zoranet zullen vanaf 1 mei 2013 volledig meetellen in de cijfers van netwerkdienstverlener Ziggo. Half maart maakten Detron en Ziggo de deal rond de telecomdochters bekend.

Met de overname breidt Ziggo zijn dienstverlening voor de zakelijke markt uit. Esprit Telecom biedt telefonie- en datadiensten aan het midden- en kleinbedrijf en heeft een actief verkoopkanaal van wederverkopers in het hele land. Zoranet is een zakelijke ict-dienstverlener die zich richt op de retailsector.

Ziggo is een landelijke aanbieder van media- en communicatiediensten en bedient circa 2,9 miljoen huishoudens. Daarnaast levert het bedrijf producten en diensten voor de klein- en grootzakelijke markt als telefonie, datacommunicatie en elektronische betalingsmogelijkheden. Het verzorgingsgebied - met sterke regionale bases - strekt zich uit over het grootste gedeelte van Nederland. Ziggo is genoteerd aan de Nyse Euronext Amsterdam.

Resellers

Esprit Telecom in Almere werd opgericht in 1993 als telefonie- en datadienstenleverancier voor het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Het heeft een uitgebreid verkoopkanaal van honderdvijftig resellers en accountmanagers en vijfduizend klanten. In Almere werken 75 medewerkers. Zoranet  is sinds 2011 onderdeel van Esprit Telecom. Zoranet is een zakelijke ict-dienstverlener die zich richt op de retailsector. Verkoop loopt via resellers en accountmanagers. In Zwolle werken 23 medewerkers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4723474). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


Partnerinformatie
 
Vacatures bij Ziggo
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×