Managed hosting door True

3D-scan met smartphone Poikos wint prijs

 

De Nederlandse technologie start-up Poikos heeft de Europese innovatiewedstrijd Smartcamp van IBM gewonnen. Poikos won met de technologie die het ontwikkelde waarmee een nauwkeurige 3D-scan van het lichaam gemaakt wordt met een smartphone. Het bedrijf gaat door naar de wereldwijde Smartcamp-finale op 5 februari 2013 in New York.

Poikos heeft met zijn product FlixFit een technologie ontwikkeld die een nauwkeurige 3D-scan van het menselijk lichaam mogelijk maakt met de camera op een smartphone of met een webcam. Met behulp van deze technologie kunnen consumenten bijvoorbeeld online een kledingstuk bestellen dat precies past. Maar ook in de medische sector is de technologie breed toepasbaar.

De jury noemt in het juryrapport de technologie van Poikos 'een heldere oplossing voor een probleem waar momenteel geen alternatief voor bekend is, heeft een sterke visie op de ontwikkeling van bestaande en toekomstige business en vertelt een verhaal waar het publiek zich duidelijk betrokken bij voelt. Poikos had veruit de beste pitch van de tien teams'. Met de winst verzekert Poikos zich van een jaar lang intensieve begeleiding en sponsoring van het European Investment Fund.

Softwareontwikkelaars

SmartCamp is een initiatief van IBM en brengt beginnende softwareontwikkelaars in contact met entrepreneurs en investeerders. Daarnaast vormt SmartCamp een onderdeel van IBM’s Global Entrepreneur Program, dat in tientallen landen wordt georganiseerd. Deelnemende teams worden door experts beoordeeld op basis van de kracht van de gebruikte technologie, hun strategie om het idee in de markt te zetten en de kunde van de teamleden.

Andere finalisten

Viewsy (Engeland)
Exa-Tech (Turkije)
Clear Returns (Ierland) 
GoReport (Noord-Ierland)
CanvasDropr (Scandinavië)
CellBuddy (Israël)
PanamNav (Spanje)
Joulex (Duitsland)
CaptainDash (Frankrijk)

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4597617). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×