Managed hosting door True

Samsung bestrijdt verkoopverbod Galaxy Tab

 

De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant Samsung gaat beroep aantekenen tegen de beslissing van een Duitse rechtbank om de verkoop van zijn nieuwe tabletcomputer Galaxy Tab 10.1 te verbieden in Europa.

De procedure voor het gerecht van Düsseldorf werd opgestart door Samsungs Amerikaanse concurrent Apple. Volgens Apple zou Samsung het design, zoals Apple dat als merk deponeerde bij het Europese merkenbureau, van de iPad gekopieerd hebben.

'Samsung is ontgoocheld in de beslissing van de rechtbank van Düsseldorf en we zullen onmiddellijk beroep aantekenen tegen die beslissing en alle nodige maatregelen treffen opdat de innoverende producten van Samsung te verkrijgen zijn in Europa en de rest van de wereld', zo meldt Samsung in een persbericht.

Den Haag

De rechtbank in Den Haag doet donderdag 15 september uitspraak in het kortgeding dat de Amerikaanse smartphone- en tabletfabrikant Apple heeft aangespannen tegen de Zuid-Koreaanse onderneming Samsung. Dat zei een woordvoerster van de Haagse rechtbank.

Apple sleepte concurrent Samsung in Nederland voor de rechter, onder meer wegens het schenden van octrooien. Het Amerikaanse computerconcern beschuldigt Samsung ervan octrooien van de iPad, de iPad 2 en de iPhone te hebben gebruikt voor eigen gadgets. Voorlopig kan Samsung zijn producten in Nederland blijven verkopen.

Motorola

Intussen blijkt uit onderzoek van de blog FOSS patents dat Apple op basis van dezelfde redenering ook Motorola in het vizier neemt, met zijn Motorola Xoom. Ook de Xoom zou dus afgekeken zijn van de iPad. Niks nieuws onder de zon eigenlijk, want Motorola en Apple liggen voortdurend overhoop op basis van patentgeschillen.

In samenwerking met Datanews

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/4088230). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Ik heb begrepen dat het hier om het modelrecht gaat. Die rechter heeft zich er te weinig in verdiept, lijkt mij, want neem een netbook van 10 inch en dek even het toetsen bord af met een stuk papier. Wat zie je dan? Inderdaad, net een iPad look-a-like. Hoe moet een tablet er anders uitzien dan? Die zwarte rand is voor de leesbaarheid van het scherm, de breedte is nodig om het apparaat te kunnen vasthouden. Zet een iPad een een Galaxy naast elkaar en de verschillen zijn overduidelijk. Over de Xoom weet ik te weinig, maar dat zal niet veel anders zijn.
Overigens was de Galaxy zelfs eerder op de markt dan de iPad.
Kopers weten best wel het verschil tussen een appel en een peer, al was het maar de prijs.

En de mogelijkheden van de Galaxy. Door de betutteling van Apple zijn heel veel opties op de Ipad geblokkeerd en kan deze nooit als volledige vervanging dienen van een laptop. Geef mij de Galaxy maar. Ik heb ervaring met beide producten en aan de hand daarvan mijn keuze gemaakt. Op de IPhone bijvoorbeeld kun je niet op een normale manier een
eigen ringtone installeren. Je moet het bestand converteren van mp3 naar .m4a en dan de extensie veranderen. Leuk voor iemand, die een speciale
ringtone wil instellen. Je wordt gewoon gedwongen om deze te kopen. Deze betutteling wordt nu nog geaccepteerd door de echte fans, maar zal
hopelijk nog eens de val voor dit merk betekenen. Iedere producent maar beschuldigen van diefstal. Alsof ze bang zijn voor de concurrentie en deze bij voorbaat proberen te elimineren. Mijn respect verdienen ze er in elk geval niet mee.

Ik ben het helemaal eens met Jaap en Brigitte. Zoals ik al eerder reageerde op een vorig artikel. Ik ben helemaal klaar met het arrogante apple. Dat je als producent je eigen apparatuur helemaal wil afschermen van de concurrentie moet je zelf weten (domme strategie). Maar heb niet de naieve illusie dat consumenten dat accepteren. Wij willen gewoon kunnen kiezen voor wat wij mooi(er) en beter vinden. Apple, neem je verlies, accepteer dat de Galaxy gewoon een beter product is en steek je energie in nuttigere zaken.

Helemaal mee eens. Apple probeert de markt te verzieken. Voor mij hebben ze ook afgedaan. Heb nu nog een I-mac, maar dat is de eerste en de laatste.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.