Managed hosting door True

BT heeft bijna een miljard dollar over voor Infonet

 

Telecombedrijf BT is van plan Infonet over te nemen voor 965 miljoen dollar. Door de overname wil BT zijn positie op het vlak van it- en netwerkdiensten versterken.

BT verklaart dat de overname kadert in zijn strategische focus op communicatiediensten voor bedrijven en organisaties met meerdere vestigingen. De overname vergroot ook de wereldwijde actieradius van BT en vergroot met name de aanwezigheid van het bedrijf in Noord-Amerika en in Azië.
 
De oorspronkelijk Britse telecommunicatiedienstverlener verwacht ook grote kostenbesparingen door de combinatie van de twee bedrijven. Overlappende netwerkonderdelen worden geëlimineerd en de organisaties in de verschillende landen, de back-office en de administratie zullen worden gestroomlijnd, aldus BT. Dat moet een kostenbesparing opleveren van 150 miljoen dollar in het derde jaar na de overname. Hoeveel ontslagen er zullen vallen en in welke landen is niet bekend gemaakt.
 
Infonet is een van de grootste leveranciers van netwerkdiensten voor stem- en gegevensverkeer. BT betaalt 965 miljoen dollar voor Infonet, maar aangezien het bedrijf 390 miljoen dollar netto in kas heeft, komt de deal op een waarde van 575 miljoen dollar. De overname moet nog groen licht krijgen van de aandeelhouders van Infonet en van de regelgevende instanties, maar zal normaal gezien rond zijn in de eerste helft van 2005.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/399954). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×