Managed hosting door True

Proef met rfid-chip op Mastercard-creditcard

 

Mastercard gaat een credit-card met radio frequency identification (rfid)testen, zo meldt de Amerikaanse site Silicon.com

Experts denken dat RFID in razend tempo gaat doorbreken. Zo ook Mastercard, dat de Onesmart Paypass heeft ontwikkeld. Hiermee kan 'van afstand' betaald worden, zonder dat de gebruiker zijn pas dus hoeft af te geven. Een kaartlezer in de winkel (Mastercard geeft zelf als voorbeeld bijvoorbeeld fastfood-restaurants of tolhuisjes langs de snelweg) leest de gegevens van de kaart en geeft daarna het bedrag van de transactie aan. Daarna moet de kaarthouder toestemming geven (door het intikken van een code of door een ontvangstbewijs te tekenen).

 

Er zijn in de Verenigde Staten al een aantal tankstations en McDonalds met de rfid-kaartlezer uitgerust. Mastercard werkt daarnaast samen met Motorola aan een mobiel e telefoon die ook als creditcard gebruikt kan worden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/399103). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 

Reacties

Met de toename van mogelijkheden, volgen toename van problemen zoals mogelijkheden tot oplichting.
Dat is nu al een hot item met creditcards die per gewone post verstuurd worden, laat staan betaling die door de ether gaan.
Ik juich elke ontwikkeling toe. Zo ook deze. Het houdt een boel mensen van de straat...
RJ Simons, Amstelveen

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×