Managed hosting door True

Microsoft demonstreert Windows 8 voor tablets

 

Microsoft heeft op de Computex beurs in Taiwan voor het eerst Windows 8 gedemonstreerd, de volgende versie van Windows die geschikt is voor tablets. Tijdens de presentatie is de nieuwe touchinterface van Windows getoond en demonstreerde Microsoft ook dat het nieuwe besturingssysteem werkt op uiteenlopende apparaten, niet alleen met X86-processors, maar ook met ARM-chips.

Windows 7 werkt alleen met X86-processors van Intel en AMD, terwijl de energiezuinige ARM-processors juist populair zijn voor smartphones en tablets. Het belangrijkste gegeven van de nieuwe Windows-versie is dat deze twee verschillende interfaces krijgt, zo meldt hardware.info. Allereerst is er de gebruikelijke interface die gebruikers kennen van Windows 7, voornamelijk toegespitst op gebruik met muis en toetsenbord.

Daarnaast komt er een nieuwe interface die geheel is geoptimaliseerd voor touchgebruik. Deze tweede schil lijkt een beetje op een kruising tussen Windows Phone 7 en Windows Media Center. Beide interfaces draaien gelijktijdig: de gebruiker kan snel tussen ze schakelen en ze zelfs side-by-side draaien. Juist de aanwezigheid van beide interfaces moet de kracht van Windows 8 worden: de handige touchinterface voor snelle en eenvoudige applicaties op een iPad-achtige manier en de bekende Windows-interface voor complexere taken.

Apple iPad

Microsoft demonstreerde de nieuwe interface op diverse hardware, variërend van bestaande X86-tablets (zoals de ASUS Eee Slate EP121) tot developer platforms gebaseerd op de volgende generatie ARM-processors, zoals de nVidia quad-core Kal-El-chip. Op alle getoonde platformen werkte de nieuwe interface zonder enige vertraging: de touchbediening blijkt net zo goed te werken als op de Apple iPad.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3972061). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.