Managed hosting door True

Verlies Logica CMG blijft binnen de perken

 

Logica CMG heeft in het eerste halfjaar van 2004 het nettoverlies weten te beperken tot 3,2 miljoen Britse pond. Een jaar geleden bedroeg het verlies over dezelfde periode bijna zeventig miljoen pond. De omzet van het it-services- en netwerkbedrijf daalde van 852,5 naar 809,2 miljoen Britse pond.

Het verlies is voor een belangrijk deel toe te schrijven aan het uitbetalen van dividend. Zonder deze post staat de onderneming op een winst van

13,7 miljoen pond. Een jaar geleden was dit nog 52,5 miljoen.

 

Het onderdeel IT Services boekte goede resultaten in het Verenigd Koninkrijk, waar 42 procent van de groepsomzet wordt behaald. Met name op het gebied van overheid en uitbesteding is goed gescoord. Frankrijk en de Benelux draaien naar behoren, maar Duitsland heeft moeite om goed bij te dragen. De daar doorgevoerde reorganisatie zal pas tegen het einde van dit jaar een positief effect hebben op de omzet. Het bedrijf verwacht dat het aantal orders voor IT Services in de tweede helft van dit jaar zal toenemen. De marges zouden daardoor eveneens moeten verbeteren.
 
De omzet van de groep Wireless Networks liep in het eerste halfjaar een forse deuk op, omdat men niet bij machte was om een deel van orders op tijd te leveren. Het onderdeel kwam daardoor in de verliezen terecht, maar zal over het gehele boekjaar mogelijk weer zwarte cijfers schrijven. Volgens Logica CMG moet het aantal ontvangen orders in de eerste helft voor een stijgende omzet zorgen. Daarnaast staan bij het onderdeel kostenverlagingen op stapel. Tot slot wil de ondernemingen in het VK twee onderdelen van de hand doen, te weten Eppix en Migway.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/355157). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×