Managed hosting door True

Tiscali doet Zuid-Afrikaanse dochter van de hand

 

Met de verkoop van een bedrijfsonderdeel in Zuid-Afrika zet Tiscali een volgende stap in het vervreemden van niet meer tot de kernactiviteiten behorende delen.

Internetaanbieder Tiscali heeft een bedrijfsonderdeel in Zuid-Afrika verkocht aan branchegenoot Mweb voor veertigmiljoen euro in contanten. De Zuid-Afrikaanse dochter die zich bezighoudt met mobiele telefonie, maakt geen deel uit van de transactie. Het Italiaanse Tiscali, een van de grootste internetaanbieders van Europa, verwacht dit deel voor het eind van dit jaar te verkopen voor meer dan 5 miljoen euro.

 

Een week geleden verkocht het bedrijf een onderdeel in Oostenrijk. Bij de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal liet de internetonderneming al weten diverse bedrijfsonderdelen te verkopen die niet meer tot de kerntaken behoren. In totaal moet voor 250 miljoen euro van de hand worden gedaan, om een obligatielening af te kunnen lossen. De lening loopt volgend jaar juli af.

Tiscali is echter niet van plan zich terug te trekken uit Nederland. "Samen met Italië, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland rekenen we Nederland tot onze belangrijkste landen", zei een woordvoerster vorige week.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/345848). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.