Managed hosting door True

KPN telt meer dan één miljoen adsl-klanten

 

In het tweede kwartaal van dit jaar heeft KPN zijn één miljoenste adsl-klant geregistreerd. Daarmee voert het overduidelijk de lijst van adsl-aanbieders aan.

Eind juni had KPN 1.057.000 adsl-gebruikers, meldt Webwereld. Dat is ruim tweemaal zoveel als aan het eind van hetzelfde kwartaal van vorig jaar. KPN heeft nu volgens eigen zeggen een marktaandeel van 42 procent op de breedbandmarkt voor consumenten.

In het tweede kwartaal kreeg KPN er 144.000 adsl-klanten bij, zo blijkt uit de kwartaalcijfers. "Breedband groeit als kool", stelde bestuursvoorzitter Ad Scheepbouwer tevreden vast bij de presentatie van de cijfers.

De KPN-internetaanbieders (Planet Internet, Het Net en XS4ALL) kregen er 73.000 nieuwe adsl-abonnees bij. Het aantal gebruikers van Direct ADSL steeg naar 37.000. Eind maart waren er nog 15.000 gebruikers van deze dienst.

Het aantal klanten van de KPN-providers steeg licht. XS4ALL schreef in het tweede kwartaal de meeste nieuwe abonnees bij: 11.000. Planet Internet en Het Net kregen er respectievelijk 2.000 en 5.000 abonnees bij

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/332997). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×