Managed hosting door True

Sony stopt in de VS met verkoop Clie-palmtops

 

Sony stopt met de verkoop van Clie-handhelds in de Verenigde Staten. Of dit ook consequenties heeft voor Europa, is niet duidelijk.

Sony gaat in ieder geval door met het produceren van pda's voor de Japanse markt. Omdat de modellen die in de VS en Europa werden uitgebracht, meestal gelijk op liepen, is de kans groot dat er binnenkort alleen nog Sony pda's in Japan te koop zijn.

 

Sony gaat wel door met mobiele apparaten, maar legt het accent meer op mobiele telefoons en smartphones (via Sony Ericsson) en spelconsole (de PlayStation Portable).

 

Op de Nederlandse markt is Sony sinds 2000 actief met Clie-handhelds, maar het lukte nooit om de verkoopcijfers van de grootste aanbieder van Palm OS handhelds (het tegenwoordige Palmone) te verslaan. Sony legde vanaf het begin veel nadruk op multimedia en was een drijvende kracht achter een aantal innovaties voor het Palm OS. Zo bracht het de eerste pda met geïntegreerde camera op de markt, was het de eerste die de Decuma tekstherkenning toepaste en leverde het als eerste de proxyless Netfront-browser met de modellen mee.

 

Irritatie wekte het bedrijf ook, omdat de nieuwe modellen elkaar in hoog tempo opvolgden, waardoor de pda op moment van aankoop al bijna het stempel 'verouderd' had. In de afgelopen vier jaar heeft Sony ongeveer twintig modellen uitgebracht. De onlangs gelanceerde Clie PEG-TH55 lijkt voorlopig de laatste pda die Sony voor de westerse markt maakt.

 

 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/292071). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×