Managed hosting door True

Mobiele applicaties bron voor telecom-inkomsten

 

Mobiele toepassingen voor de consument zullen het dataverkeer via en de inkomsten uit 3G-netwerken stimuleren. Dat zegt marktonderzoeker IDC.

IDC voorspelt dat de West-Europese markt voor mobiele consumententoepassingen in 2008 een omvang zal hebben van ongeveer acht miljard dollar. Die markt omvat onder meer spelletjes, beltonen, video en muziek.
 
Heel wat telecomdienstverleners beginnen mobiele datadiensten te lanceren die hen moeten onderscheiden van hun concurrenten. "Het is duidelijk dat er voor de draadloze telecomsector geen 'killer applicatiie' komt, ook al zijn velen daar nog steeds naar op zoek", zegt IDC-analist Paolo Pescatore. "Het gaat hier eerder om een combinatie van verschillende toepassingen die het gebruik van gprs-, edge-, umts- en hsdpa-netwerken zullen stimuleren."
 
Volgens Pescatore moeten de dienstverleners zich nu toeleggen op marketing en verkoop van mobiele datatoepassingen voor consumenten. "Dat zijn ze niet gewend, aangezien het stemverkeer vanzelf gebruikers aantrok", zegt hij.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/288106). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×