Managed hosting door True

Nokia via overname richting iPhone en Android

 

Nokia neemt het Berlijnse bedrijf Bit-side over. Daarmee krijgt het een softwarebouwer in huis die zowel in Nokia's Symbian is gespecialiseerd, alsmede in iPhone- en Android-applicaties.

Met een kort, weinigzeggend bericht maakte Nokia gisteren de overname van Bit-side bekend. De bedrijven werken sinds 2007 op projectbasis samen. Via diezelfde weg kwam ook Gate5 bij de Finnen binnen.

De Duitse teams moeten, samen met hun stadsgenoten van Plazes.com, de bouw van Nokia Maps versnellen. Nokia Maps moet een wezenlijke concurrent voor Google Maps worden. Zo is het streven.

Hoeveel voor de overname van het bedrijf en zijn 39 werknemers is betaald, houdt de telefoonmaker voor zich. De Finnen investeren jaarlijks gemiddeld zo'n 11,5 procent van de concernomzet in Onderzoek & Ontwikkeling. Dat was in 2008, omgerekend, zo'n 6 miljard euro.

Internetdiensten

De omzet uit internetdiensten bedroeg in het vierde kwartaal van 2008 158 miljoen euro, dertien miljoen meer dan het kwartaal ervoor. Of en, zo ja, hoe Nokia de iPhone- en Android-expertise van Bit-side in gaat zetten is niet bekend. De reden voor de overname wijst niet in die richting. 

De kerncompetentie van de acquisitieprooi ligt in, wat heet, digital imaging: geavanceerd opnemen en bewerken van digitaal beeld. Daaronder vallen bijvoorbeeld: gezichts- en objectherkenning en real time analyse van beeldstromen. Verbindingen met Nokia Maps via ingebouwde telefooncamera's en internetdatabases liggen voor de hand, maar worden niet expliciet bij name genoemd door Nokia.

Nokia wil dat zijn toekomstige generaties mobieljtes net als de iPhone en Android-toestellen een symbiotische relatie onderhouden met internet en de sociale en fysieke omgeving van de mobiele beller.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2849203). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×