Managed hosting door True

Alcatel laat in China mobieltjes produceren

 

Alcatel is een joint venture aangegaan met het Chinese TCL Communications om mobiele telefoons te produceren en te verkopen.

Dit meldt het Amerikaanse persbureau Reuters, dat in de overeenkomst de mogelijkheid ziet dat Alcatel zich terugtrekt uit de productie van mobieltjes. TCL draagt 55 miljoen euro bij aan de joint venture en zal aanvankelijk 55 procent eigenaar zijn. Alcatel heeft een minderheidsbelang van 45 procent door, naast een bijdrage van 45 miljoen euro, ook de eigen handset-divisie inclusief zeshonderd medewerkers over te hevelen naar de joint venture.


De overeenkomst zet de deur open voor Alcatel om de activiteiten op het gebied van de productie van mobieltjes te staken. In de overeenkomst zit de optie dat Alcatel het eigendom in de joint venture over vier jaar kan verruilen voor aandelen TCL. TCL heeft deze optie na vijf jaar. De joint venture heeft de exclusieve rechten over de merknaam Alcatel voor de verkoop en distributie van handsets. De relatie van Alcatel met de belangrijke toeleveranciers blijft bestaan, maar de bedrijven maakten bekend dat TCL in de toekomst de kosten kan verlagen. Dit wordt volgens de bedrijven bereikt door de uitbreiding van het productaanbod en de schaalgrootte van de joint venture. De overeenkomst wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2004 afgerond.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/277653). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×