Managed hosting door True

Motorola heeft nog jaar nodig voor Android-telefoon

 

Motorola komt pas over een jaar met zijn eerste smartphone op basis van besturingssysteem Android. Het loopt hiermee flink achter op de concurrentie, die nu al de eerste Android-modellen op de markt heeft.

De Amerikaanse telecomproducent Motorola zegt nog een jaar nodig te hebben om zijn eerste smartphone met Android uit te brengen. Het bedrijf zet nu zwaar in op dat open source besturingssysteem van Google, maar is op achterstand begonnen. Concurrenten als HTC hebben nu al de eerste Android-toestellen uitgebracht. Telecomaanbieder T-Mobile heeft de G1 van HTC in zijn productportfolio opgenomen.

Vóór de Kerst

Ondertussen heeft Motorola nog ontwikkelwerk te doen. Dat zou vooral de hardware betreffen. Google benadrukt namelijk juist dat het telefoonfabrikanten een volledig, en functierijk, platform biedt. Het is echter mogelijk dat Motorola eigen functies wil inbouwen, om zich daarmee te onderscheiden van de concurrentie. Geruchten gaan al rond dat Motorola zich met zijn Android-telefoons wil richten op gebruikers van sociale netwerken, zoals LinkedIn en MySpace.

Het telecombedrijf, dat nu weer ontslagen doorvoert, zegt dat het zijn Android-toestellen uitbrengt op tijd voor het kerstseizoen. Dat is dus Kerst 2009. Vóór die tijd komt Motorola nog met nieuwe toestellen op basis van Windows Mobile. Die twee platformen, van respectievelijk Google en Microsoft, blijven over nu Motorola zijn smartphone-platformen terugbrengt.

Besparen

De nu doorgevoerde reorganisatie moet een besparing van zo'n zeshonderd miljoen dollar opleveren. In het komende jaar wil Motorola nog eens achthonderd miljoen dollar besparen. Het terugdringen van het aantal gebruikte smartphone-besturingssystemen en verschillende gsm-modellen moet daarbij helpen. Daarnaast legt Motorola minder nadruk op de Europese markt en meer op de Aziatische, waar nog veel groei valt te behalen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2759478). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×