Managed hosting door True

Navo gebruikt teleconferencing voor contact thuisfront

 

De Navo maakt gebruik van het Cisco Telepresence systeem, zodat soldanten in Afghanistan contact kunnen leggen met familie. Via een X-band satellietverbinding zijn de units in Kabul en Bergen met elkaar verbonden.

Navo-soldaten in Afghanistan kunnen in een teleconferentieunit contact leggen met het thuisfront. Cisco, BT en General Dynamics hebben in Kabul, Afghanisatan een Cisco TelePresence unit geplaatst. De andere unit staat in het militair commandocentrum van de Navo in Bergen in België.

Het Cisco TelePresence System 1000 is geplaatst in een container die gebouwd is om extreme weersomstandigheden en transport over ruig terrein te weerstaan. De systemen worden met een X-band satellietverbinding met elkaar verbonden.

Morele boost

Bij het telepresencesysteem zitten de twee partijen in een kamer die er hetzelfde uitziet. De camera's zijn zo opgesteld, zodat het lijkt alsof de familie en de soldaat in Kabul zich in dezelfde kamer bevinden. "Het geeft een morele boost, omdat het lijkt alsof onze mensen aan de front-linie in dezelfde kamer zitten als hun familie", zegt Director Luitenant General Ulrich Wolf.

De unit is ook te gebruiken voor Nederlandse soldaten en hun families. De Navo wil in de toekomst de technologie ook voor andere doeleinden gebruiken, zoals briefings op afstand of het ondersteunen van telemedicine.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2715914). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×