Managed hosting door True

Overheid moet van aanleg glasvezel afblijven

 

Gemeenten die zelf glasvezel aanleggen, zijn fout bezig. Het uitstippelen van een visie op breedband en stimulering van breedbandapplicaties passen de overheid beter. Deze mening bracht directeuren van kabel- en telecombedrijven in een discussie over breedband dichter bij elkaar.

Een gemeenschappelijke vijand deed de vermeende rivaliteit tussen kabel- en telecombedrijven afgelopen maandag in het Kurhaus in Scheveningen als sneeuw voor de zon verdwijnen. KPN ceo Ad Scheepbouwer wist in een debat zijn tegenstrever uit de kabelsector Steven van Eijck, voorzitter van het platform Nederland Breed, voor zijn standpunt te winnen.
 
Grote gemeenten en woningbouwcorporaties die op dit moment met gemeenschapsgeld eigen glasvezelnetwerken bouwen zijn Scheepbouwer een doorn in het oog. Het leidt tot een dreigende versnippering en brengt een toekomstig glasvezelaansluitnetwerk voor heel Nederland in gevaar. Ook verwacht Scheepbouwer dat bij gebrek aan samenwerking een groot deel van Nederland buiten de boot valt: "de Randstad krijgt drie van die netwerken en Friesland geen."
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in de Computable van 9 april

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/271294). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×