Managed hosting door True

Kwaliteit Nederlands breedband goed

 

Nederlanders maken gebruik van een van de beste breedbandverbindingen ter wereld. Alleen in Japan en Zweden is de kwaliteit beter.

De kwaliteit van de Nederlandse breedbandverbindingen is goed. In de lijst met beste breedbandkwaliteit staat Nederland op een derde plaats. Japan voert de lijst aan. Zweden staat nog voor Nederland in de lijst.

Het onderzoek werd gedaan door de University of Oxford Said Business School en de University of Oviedo. Er werd gekeken naar de kwaliteit van breedbandverbindingen in 42 landen, waaronder Nederland. Het is de eerste keer dat niet alleen naar het aantal breedbandverbindingen per inwoner wordt gekeken, maar ook naar de kwaliteit ervan. Goede kwaliteit van breedbandverbindingen is nodig om effectief gebruik te maken van beschikbare diensten en applicaties. In iets meer dan de helft van de onderzochte landen is de kwaliteit van de breedbandverbindingen van een acceptabel niveau, aldus de onderzoekers.

Snelheden zijn voldoende

Landen die achterblijven op het gebied van breedbandkwaliteit zijn Groot-Brittanië, Spanje en Italië. De gemiddelde downloadsnelheden in deze landen zijn voldoende om te kunnen surfen, e-mailen en basis videotoepassingen te bekijken. "Om gebruik te kunnen van komende toepassingen, zoals interactieve applicaties of geavanceerdere videotoepassingen, moet de kwaliteit in veel landen omhoog", zegt professor Alastair Nicholson van de University of Oxford Said Business School.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2703524). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×