Managed hosting door True

Motorola daagt ex-topman om overstap naar Apple

 

Motorola heeft zijn voormalige topman Michael Fenger voor het gerecht gedaagd. Hij zou na zijn overstap naar de iPhone-divisie van concurrent Apple, misbruik hebben gemaakt van zijn kennis van bedrijfsgevoelige informatie.

De Amerikaanse mobieltjesfabrikant Motorola sleept zijn voormalige bestuurder Michael Fenger voor de rechter. Hij stapte in maart over naar Apple, nadat hij lange tijd Motorola's Europese divisie had geleid. Het bedrijf vreest dat Fenger zijn ingangen bij Motorola en de kennis van de bedrijfsstrategie heeft misbruikt. Bij Apple is Fenger vice president voor de wereldwijde verkoopdivisie van de iPhone.

Volgens persbureau Bloomberg staat in de aanklacht dat Fenger ‘bekend is met het prijsbeleid, marges, klantinitiatieven, toewijzing van middelen, productontwikkeling, meerjarige product-, bedrijfs- en talentplanning en de strategieën die Motorola inzet.' De fabrikant van mobiele telefoons beklaagt zich bovendien over het feit dat Fenger aandelenopties van Motorola ontving in ruil voor een tweejarig concurrentiebeding.

Motorola hoopt dat de rechter de voormalige topman verbiedt om bij Apple te werken. Bovendien mikt de onderneming op een terugbetaling van een miljoen dollar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2648593). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures bij Apple
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×