Managed hosting door True

Scholenprovider Nltree houdt het voor gezien

Scholenprovider Nltree gaat zijn dienstverlening aan scholen overhevelen naar lokale kabelbedrijven.

De stap is een direct gevolg van de gerechtelijke uitspraak dat KPN het Nederlandse onderwijs de komende jaren van gratis internet mag voorzien. Het ontmantelen van Nltree en het overhevelen van de dienstverlening naar kabelbedrijven in de regio is een logische zet. Nltree is van oorsprong een initiatief van negen kabelbedrijven, dat in opdracht van het ministerie van OC en W het Nederlandse onderwijs tussen 1999 en 2003 van internet voorzag.
 
Een paar maanden voordat dit contract afliep, kwam KPN met het aanbod om scholen drie jaar lang van gratis internet te voorzien. Een rechter verbood het in eerste instantie omdat dit door de aanzienlijke marktpositie van KPN in strijd zou zijn met het mededingingsrecht. Een andere rechter haalde op 11 maart in hoger beroep een streep door dit verbod.
 
"Deze reorganisatie van Nltree is logisch gezien de kabelachtergrond. Ik houd alleen mijn hart wel vast over de gevolgen voor de dienstverlening. Ik verwacht dat die achteruit zal gaan, omdat de dienstverlening wordt overgeheveld naar kabelbedrijven die niet bekend staan om hun klantvriendelijkheid", zegt Aard van der Drift, bestuurslid van de gebruikersgroep van Kennisnet.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 26 maart 2004.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik zou dat zonde vinden.
Als ICT-man heb ik samen met mijn collega's lang nagedacht of we zouden overstappen naar KPN. Het geld dat overbleef kon de school voor andere zaken gebruiken, maar wij vonden de service goed en zijn dus gebleven. Jammer als NL tree nu zelf het bijltje er bij neergooit.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.