Managed hosting door True

Opdrachten voor nieuwbouw Surfnet uitgezet

 

Surfnet heeft de opdrachten uitgezet voor de vernieuwing van zijn infrastructuur. Nortel en Avici gaan routerapparatuur leveren. Telindus gaat deze producten leveren en onderhouden.

Surfnet, het Nederlandse computernetwerk voor hoger onderwijs en onderzoek, staat aan de vooravond van een grote gedaantewisseling. Surfnet 6, zoals het nieuwe netwerk heet, moet een hybride netwerk worden, waarin bestaande internet routing technologie op laag 3 gecombineerd wordt met schakeling van netwerkstromen over de optische laag (laag 1) in glasvezelnetwerken.
 
Doel is de capaciteit van het onderzoeksnetwerk dat Nederlandse onderzoeksinstellingen middels internettechnologie koppelt aan buitenlandse universiteiten en laboratoria aanzienlijk te verhogen. Met die capaciteitsverhoging kunnen wetenschappers straks op afstand over rekenkracht of gegevensbronnen in datacentra elders op de wereld beschikken.
 
De vernieuwing moet in 2005 klaar zijn. Nortel Networks gaat de optische en ethernet-technologie leveren. Avici Systems neemt de routing in de ip-infrastructuur voor zijn rekening. De twee fabrikanten gaan samenwerken om de gewenste hybride netwerkoplossingen te realiseren en daar nieuwe diensten over aan te bieden. Dienstverlener Telindus gaat deze apparatuur installeren en neemt de komende zeven jaar het onderhoud voor zijn rekening. Er is niet bekend gemaakt hoeveel geld met de opdrachten gemoeid is.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/258673). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×