Managed hosting door True

Deze zomer eerste umts-diensten van KPN

 

KPN heeft eindelijk zijn umts-plannen ontvouwd. Het gaat vanaf juni 2004 eerst umts aanbieden op de zakelijke markt in Duitsland. De Nederlandse zakelijke klanten zullen tot juli moeten wachten.

KPN gaat zakelijke klanten een pc kaart aanbieden die gebruikers met een laptop mobiele toegang verschaft tot het internet en tot bedrijfsnetwerken. Dat gebeurt bij snelheden tot 384 kbps. Daarmee komt het eigenlijk met een vergelijkbare dienst zoals Vodafone die ook al aanbiedt.
 
Op umts gebaseerde diensten voor Nederlandse en Duitse consumenten volgen in de zomer. Voor hen wordt dan eindelijk zichtbaar wat het met veel hype omgeven umts nu precies doet. Video-messaging maakt het volgens het telecombedrijf straks mogelijk voor de consument om bewegende beelden te verzenden en te ontvangen (via i-mode). Wanneer precies de eerste umts-diensten voor de consument komen hangt af van de beschikbaarheid van geschikte handsets.
 
Eind 2004 zal het umts-netwerk van E-Plus in Duitsland naar verwachting ruim 300 steden omvatten, waaronder alle steden met meer dan 300.000 inwoners. In Nederland zal KPN umts-dekking bieden in zo'n 40 grote steden, evenals de grote verkeersaders in de Randstad. Het zal de netwerken steeds verder uitbouwen. Van 2003 tot en met 2005 investeert de telecomaanbieder ongeveer 1,4 miljard euro in zijn umts-netwerken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/258633). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×