Managed hosting door True

Worldmax begint na zomer Amsterdams WiMAX

 

Wimax

Na CallMax gaat ook Worldmax binnenkort een WiMAX-netwerk commercieel exploiteren in en rond Amsterdam. Het plan is om na de zomer van start te gaan.

Na de zomer start Worldmax in en rond Amsterdam met de commerciële exploitatie van zijn eerste WiMAX-netwerk. WiMAX is een technologie die ergens het midden houdt tussen umts en Wi-Fi, en waarmee draadloos breedbandinternet over grote afstanden mogelijk is. Het draadloze netwerk van Worldmax biedt voorlopig een snelheid van 2 Mbps. Dat meldt de site Telecompaper. Het is niet bekend hoeveel een abonnement bij de aanbieder gaat kosten. Het netwerk is geleverd door Alcatel-Lucent en wordt op 17 juni gedemonstreerd tijdens het WiMAX Forum Global Congress in de Amsterdamse RAI. 

Concurrent CallMax lanceerde in mei 2008 ook al een WiMAX-netwerk in Amsterdam. Dat netwerk heeft dezelfde bandbreedte beschikbaar als Worldmax en kan worden gebruikt voor internettoegang en VoIP-telefonie. Beide aanbieders beloven goede dekking, zowel buiten als binnenshuis.

Frequentie

De Nederlandse aanbieders van WiMAX maken momenteel gebruik van de frequentie van 3,5 GHz. Als alles doorgaat, vindt eind 2008 een veiling plaats van de 2,6 GHz-breedbandfrequentie. De lagere frequentie zou betere dekking betekenen. Voor de veilig zouden inmiddels zeven gegadigden zijn.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2581851). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×