Managed hosting door True

Cameratelefoons bedreigen veiligheid bedrijven

Dit artikel delen:

Telefoons met ingebouwde cameraatjes vormen volgens Gartner een potentieel beveiligingsrisico. Toch vindt de marktanalist niet dat bedrijven het gebruik van dergelijke toestelletjes daarom helemaal moeten verbieden.

Nu mobiele telefoons met ingebouwde cameraatjes populair worden, beginnen veel bedrijven zich zorgen te maken over de mogelijke bedreiging van de bedrijfsbeveiliging en van de privacy van de werknemers door die cameratelefoons. Daarom trachten veel ondernemingen het gebruik van die toestelletjes in het bedrijf tegen te gaan. Volgens marktanalist Gartner is een algemeen verbod op de cameratelefoons echter kortzichtig en moeilijk op te leggen.
 
Het wordt alleszins hoog tijd dat bedrijven richtlijnen opstellen over die mobiele telefoons. Gartner voorspelt immers dat tegen 2006 meer dan 80 procent van alle mobiele telefoons die verkocht worden in de VS en in West-Europa, een cameraatje aan boord zullen hebben. Volgens de marktonderzoeker moeten ondernemingen dan ook werken aan een beveiligingspolitiek die ze ook in de praktijk kunnen brengen.
 
"De meeste organisaties beschikken niet over voldoende personeel of geld om efficiënte controles uit te voeren", zegt Ken Dulaney van Gartner. "Bedrijven zouden daarom beter beveiligde zones afbakenen waar de beperkingen op het gebruik van cameratelefoons strikt kunnen worden opgelegd. Voor andere zones in het bedrijf kunnen de werknemers richtlijnen krijgen over het aanvaardbare gebruik van die toestelletjes."
 
Volgens Gartner-analist Carolina Milanesi zijn dergelijke richtlijnen veel efficiënter dan een algemeen verbod. "Niet alleen de cameraatjes vormen namelijk een potentieel risico; veel mobiele telefoons kunnen ook gesprekken opnemen. Het is dan ook moeilijk om een duidelijke grens te trekken voor het aanvaardbare gebruik van die toestellen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.