Managed hosting door True

In 2013 draait kwart van smartphones op Linux

 

Linuxbesturingssystemen voor de mobiele telefoon zullen de komende jaren steeds meer gebruikt worden. In 2013 gebruikt een kwart van de smartphones een Linux-os, voorspelt onderzoeksbureau ABI Research.

Het aantal mobiele open source besturingssystemen zal de komende jaren flink groeien. Onderzoeksbureau ABI Research verwacht dat in 2013 op een kwart van de smartphones Linux draait. "Het wordt daarmee het twee na grootste mobiele besturingssysteem achter Symbian", zegt vicepresident Stuart Carlaw van ABI Research.

De besturingssystemen LiMo en Android zullen de meest gebruikte Linuxbesturingssystemen zijn over vijf jaar. Maar ook Maemo zal veel gebruikt worden, verwacht ABI.

Steeds meer smartphonesmakers kiezen ervoor een open source os te ondersteunen. Verizon maakte bekend LiMo te ondersteunen. Makers van mobiele telefoons kiezen voor de open source systemen omdat de licentie en ontwikkelingskosten een stuk lager liggen dan de andere systemen. Ook zou het voor meer flexibiliteit zorgen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2577958). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.