Managed hosting door True

Europarlement akkoord met financiering Galileo

 

Het Europees Parlement staat achter de voorgestelde financiering van Galileo, het op te zetten Europese navigatiesysteem.

Het Europees Parlement steunt de bouw van het Europese satellietnavigatiesysteem Galileo. De EU investeert 3,4 miljard euro in de concurrent van het Amerikaanse GPS-systeem.

Daarover werd het Europees Parlement het gisteren in Straatburg eens met 607 stemmen voor, 36 tegen en 8 onthoudingen. De politici zien Galileo als een strategisch project dat met politieke urgentie moet worden behandeld.

"Op initiatief van het Parlement zal de bescherming van persoonsgegevens en privacy beter worden gewaarborgd door het in de technische set-up van Galileo te integreren", aldus een gisteren door het parlement uitgegeven verklaring.

3,4 miljard

De EU investeert 3,4 miljard euro in het systeem dat in 2013 moet bestaan uit 30 satellieten die om de aarde draaien. Galileo wordt een civiel project, in tegenstelling tot GPS dat in handen van het Amerikaanse leger is. De tenderprocedures voor de bouw van Galileo kunnen nu van start gaan.

Aanstaande zondag wordt een Galileo-testsatelliet gelanceerd anuit Baikonur in Kazakhstan.

Minister Van der Hoeven van Verkeer en Waterstaat suggereerde onlangs dat het hoofdkwartier van Galileo in Noordwijk gevestigd zou kunnen worden op het terrein van ESA/Estec

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2534644). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×