Managed hosting door True

Motorola stapt in mobiele virtualisatie

Dit artikel delen:

Motorola neem een aandeel in VirtualLogix en toont daarmee zijn interesse in virtualisatietechnologie voor mobiele telefoons. Door virtualisatie kan de beveiliging van mobieltjes verbeteren terwijl de eindgebruiker toch naar hartelust applicaties kan installeren.

Mobieltjesfabrikant Motorola neemt aandeel in VirtualLogix, een aanbieder van virtualisatiesoftware op mobiele telefoons. Intel, Cisco en Texas Instruments namen al deel in het bedrijf.

Het ligt niet voor de hand dat de besturingssystemen zoals die van Blackberry en Windows Mobile op één mobiele telefoon worden gezet. Toch zijn fabrikanten van smart phones geïnteresseerd in mobiele virtualisatie omdat het de beveiliging kan verbeteren en de kosten kan drukken. Dat zegt Mark Milligan, marketingdirecteur van VirtualLogix. De meeste besturingssystemen voor mobieltjes zijn gesloten omdat fabrikanten huiverig zijn voor beveiligingsproblemen, vervolgt hij.

Door te virtualiseren kan een mobieltjesfabrikant het ene besturingssysteem inzetten voor de basale en belangrijkste functies op het apparaat. Ernaast kan dan een ander systeem draaien dat de gebruiker naar eigen wens kan aanpassen en uitbreiden met allerlei toepassingen. De scheiding van de twee besturingssystemen voorkomt dat aanpassingen en downloads van gebruikers de beveiliging frustreert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.