Managed hosting door True

WorldMax biedt op 2,6GHz WiMAX-frequentie

 

Wimax

De Nederlandse aanbieder WorldMax heeft besloten mee te doen aan de veiling van de 2,6GHz frequentie die waarschijnlijk dit najaar plaatsvindt. Het Agentschap Telecom, dat de veiling organiseert, belegt er vanaf april informatierondes over.

WorldMax, een van de Nederlandse aanbieders van het snelle mobiele internet WiMAX, doet in het najaar mee aan de veiling van de frequentieband 2,6GHz. Dat meldt de website Telecompaper.

In verband met de aangekondigde veiling, die al meermaals is uitgesteld, organiseert het Agentschap Telecom vanaf april informatierondes. De organisatie, die onderdeel uitmaakt van het ministerie van Economische Zaken, inventariseert op dit moment de verschillende standpunten van marktpartijen over het gebruik van de frequentie. Naast WiMAX kan de frequentie ook worden gebruikt door andere technologie, zoals umts.

Betere dekking

In Nederland zijn enkele aanbieders van WiMAX, zoals Casema, Callmax en Worldmax. Zij maken momenteel gebruik van dezelfde frequentie van 3,5 GHz. Als alles doorgaat, vindt eind 2008 de veiling plaats van de 2,6 GHz-breedbandfrequentie. De lagere frequentie zou betere dekking betekenen. Oorspronkelijk was deze veiling gepland in 2007, maar toen stelde het Agentschap Telecom van het ministerie van Economische Zaken hem uit naar begin en later naar eind 2008.

WorldMax is een gezamenlijk project van chipfabrikant Intel en Enertel en ging halverwege 2006 van start. In februari 2007 zette het bedrijf samen met Motorola een pilotnetwerk op in Amsterdam Zuidoost. Deze zou inmiddels succesvol zijn afgerond. Een jaar later, in februari 2008, maakte het bedrijf bekend een landelijk WiMAX-netwerk te laten aanleggen door Alcatel-Lucent.

Overigens besloot een Australische aanbieder van WiMAX begin maart om de stekker uit zijn WiMAX-diensten te trekken vanwege de slechte ervaringen met de technologie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2452581). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.